Tak tenhle dezert faakt miluju. Je prostě boží!! tak tady je recept:
Ingredience:
- 2 balíčky cukrářských piškotů
- 500g mascarpone
- 10 lžic vaječného likéru
- 4 lžíce moučkového cukru
- 2,5 dl šlehačky
- 2,5 dl presso kávy
- 8 lžic likéru amaretto
Postup:
- Uvaříme silnou kávu a necháme ji vychladnout. Po vychladnutí do ní přidáme Amaretto.
- Mascarpone vyšleháme s cukrem a postupně přimícháváme vaječný koňak. Nakonec přidáme lehce vyšlehanou šlehačku (doporučujeme bez cukru a ztužovačů).
- Do mísy naklademe piškoty. Ty poléváme kávou. Jestli chceme, aby byl moučník rychleji hotový, piškoty do kávy přímo namočíme.
- Nachystané piškoty potřeme krémem. Pak dáme druhou vrstvu namočených piškotů a opět vrstvu krému. Pokud máme menší misku, můžeme udělat 3 vrstvy. Ideální jsou většinou dvě.
- Poslední horní vrstvu krému posypeme kakaem bez cukru.
- Hotové tiramisu necháme minimálně 5 hodin v ledničce ztuhnout.
- A pak podáváme
Tak dobrou chuť a pokud se rozhodnete péct pošlete fotku na náš email: casopisin@seznam.cz